Company with tradition - On the market for over 25 years
 
Spletna trgovina: 041 606 384 PON - PET: 07:00 - 15:00 ure
SOB: ZAPRTO
 
Trgovina hoče: 02 330 38 25 PON - PET: 07:00 - 18:00 ure
SOB: 08:00 - 13:00 ure 

Conditions of Use

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: http://www.roko.si, v nadaljevanju spletne trgovine ROKO so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Upravlja ga podjetje ROKO d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine: http://www.roko.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje ROKO d.o.o. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ROKO d.o.o. uporabnikom spletne strani http://www.roko.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Vrste uporabnikov:

Obiskovalec spletne trgovine ROKO z vpisom preko elektronske pošte postane gost, po opravljeni in potrjeni registraciji pa postane registriran uporabnik spletne trgovine ROKO. Tako gost, kot registriran uporabnik imata pravico do nakupa v spletni trgovini ROKO.
Po zaključeni registraciji je obiskovalcu dodeljeno uporabniško ime in geslo. Registracija je možna tako pred, kot tudi med nakupom v spletni trgovini ROKO. Uporabniško ime je enako naslovu njegove elektronke pošte. Zamenjava elektronskega naslova člana je mogoča samo preko poslanega zahtevka na info@roko.si. O spremembi elektronskega naslova bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte.

Cene:

Cene na spletni trgovini ROKO so jasno in razvidno prikazane. Vse cene so podane z vštetim DDV. Podjetje ROKO d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Prav tako cene na spletni trgovini ROKO ne vključujejo stroškov dostave. Cene postanejo veljavne v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, prav tako pa veljajo samo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Postopek nakupa:

Kupec pred nakupom doda v košarico vrsto in količino izdelka. Pred zaključkom nakupa lahko izdelke v košarici pregleda, spremeni količino ali jih odstrani. Po potrditvi naročila kupec v obrazec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka, katerih po potrditvi nakupa ne bo več možno spreminjati. V kolikor želi kupec spremeniti podatke o dostavi nakupa lahko le to zahteva preko elektronske pošte na info@roko.si. V primeru, da kupec želi plačati po predračunu, se mu predračun pošlje na njegov elektronski naslov.

Podjetje ROKO d.o.o. skrbi za dostavo nakupov preko pogodbenega partnerja (Pošta Slovenije). Cena in stroški dostave so vezani izključno na cene Pošte Slovenije.

Odveza odgovornosti:

Glede na dinamiko poslovnega okolja in hitrostjo spreminjanja podatkov obstaja možnost napak pri vnosu podatkov na spletno trgovino ROKO, zato se prodajalec ne zavezuje k točnosti vseh podatkov navedenih na spletni trgovini ROKO in dopušča možnost napak pri prikazovanju podatkov. V kolikor bo prodajalec napako pravočasno opazil bo o tem ustrezno obvestil kupca. V nasprotnem primeru lahko kupec odstopi od pogodbe, kot je navedeno v prejšnjem členu pogojev poslovanja spletne trgovine ROKO.

Komunikacija z kupcem:

Podjetje ROKO d.o.o. bo z kupcem v stiku s pomočjo orodij za oddaljeno komunikacijo (elektronska pošta, telefon, ...), razen če kupec izrecno zahteva nasprotno.

Prijava na e-novice:

S prijavo na e-novice obiskovalec (prijavitelj) soglaša, da se vsi podatki, ki jih ob prijavi na e-novice posreduje ponudniku uporabljajo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika na njegov elektronski naslov.

V kolikor prijavitelj teh sporočil ne želi več dobivati lahko prijavo pisno kadarkoli prekliče. Preklic je možno izvesti tudi v okviru rubrike prijave na e-novice na spletni trgovini ROKO, kjer vpiše svoje podatke, ter potrdi odjavo s pritiskom na gumb »odjavi«. Prav tako lahko preklic pošlje tudi na elektronski naslov info@roko.si.

Pritožbe in spori:

Podjetje ROKO d.o.o. si prizadeva, da se vse pritožbe in spori razrešijo sporazumno za obe strani. Svoje težave in pritožbe lahko kupec sporoči na elektronski naslov info@roko.si oziroma na telefonsko številko 02 330 38 14.

V kolikor spora med ponudnikom in stranko ni mogoče mirno in sporazumno razrešiti bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Mariboru.

Vprašanja:

V kolikor obstajajo kakšna vprašanja v zvezi z splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine ROKO lahko uporabnik pošlje preko elektronske pošte na info@roko.si.

Need help?
Oppening time: Monday - Friday: 07:00 - 17:00  Saturday: 08:00 - 12:00 Sunday and holidays: closed